Żelazo jest niezwykle ważnym składnikiem naszej diety. By pozostać zdrowym i sprawnym należy przyjmować je w odpowiednich dawkach. Jakie produkty mają go dużo? Jakie są objawy niedoboru żelaza?
Od piątku 25 października 2024 można bezpłatnie zaszczepić się nową szczepionką przeciwko COVID-19. Ministerstwo Zdrowia poinformowało, że zastrzyki może przyjąć każdy, kto skończył 12 lat. […]
Antybiotyki to leki zwalczające infekcje bakteryjne poprzez niszczenie patogenów. Mimo że są one bardzo skuteczne i niejednokrotnie ratują życie, to jednak nawet krótkotrwałe ich stosowanie […]
Chrzan to nie tylko wielkanocny klasyk do żurku czy białego barszczu, ale też świetny dodatek do codziennych dań – zwłaszcza wędlin i jajek. Ceniony od […]
To idealny czas na zbiór złotej rózgi, nazywanej też polską mimozą. Wykorzystasz je do przygotowania miodku nawłociowego czy herbatki. Ta roślina pomaga przy zakażeniach dróg […]