Kilka minut gotowania, obieranie, kroimy jajko na pół, a w środku pokazuje się sino-zielona obwódka. Na pierwszy rzut oka można uznać, że jajko jest zepsute. Co w rzeczywistości oznacza ten kolor?
Chociaż krokiety kojarzą nam się głównie z opanierowanym naleśnikiem z dodatkiem farszu mięsnego lub z kapustą i grzybami, to wersja ziemniaczana też potrafi zachwycić. Dzięki […]
Kiedy wspomina się o tej roślinie, często dodaje się określenie „majowa”. Właśnie w tym miesiącu jest najsmaczniejsza, delikatna i soczysta. Idealnie nadaje się nie tylko […]
Jest właściwie na wyciągniecie ręki, a niestety nie potrafimy jej docenić. Na szczęście z odpowiednimi przepisami, można na nowo odkryć smak tego strączka w codziennych […]
Skrywają moc witamin i antyoksydantów, a w dodatku kuszą intensywnym, lekko pikantnym smakiem. Od wieków są cenione w kuchni śródziemnomorskiej. Włoscy i greccy kucharze z […]