Kilka minut gotowania, obieranie, kroimy jajko na pół, a w środku pokazuje się sino-zielona obwódka. Na pierwszy rzut oka można uznać, że jajko jest zepsute. Co w rzeczywistości oznacza ten kolor?
Rozpoczynając dzień od jajecznicy, łatwo wpaść w kulinarną rutynę. Ale co jeśli spróbujemy urozmaicić ten klasyczny przepis dodając mąkę? Oto historia, która dowodzi, że prostota […]
Koniec świątecznego ucztowania często oznacza, że lodówka wypełniona jest resztkami jedzenia. Zamiast marnować żywność, warto dać tym produktom nowe życie, tworzyć smaczne i kreatywne dania […]
Jest małe, soczyste i pełne cennych składników odżywczych. Minikiwi, zwane także aktinidią, to owoc, który nie tylko zachwyca smakiem, ale również posiada niezwykłe właściwości zdrowotne. […]
Na dnę moczanową choruje coraz więcej Polaków. To częste zjawisko w krajach wysokorozwiniętych, a podagrę zalicza się do chorób cywilizacyjnych. Warto zadbać o odpowiednią dietę […]