Kilka minut gotowania, obieranie, kroimy jajko na pół, a w środku pokazuje się sino-zielona obwódka. Na pierwszy rzut oka można uznać, że jajko jest zepsute. Co w rzeczywistości oznacza ten kolor?
Zaskakuje już samym kolorem, a później też nazwą. Pomidor czekoladowy, czyli pomidor kumato, pojawił się w dyskoncie i na bazarkach. Wysoka zawartość fruktozy nadaje mu […]
Sznycle cielęco-wieprzowe to klasyczne, delikatne kotlety z mieszanki łopatki cielęcej i wieprzowej, idealne na codzienny obiad i rodzinne spotkania. Mięso połączone z jajkiem, namoczoną bułką […]
Matisia sercowata to owoc, który smakuje jak budyń i zachwyca swoją kremową konsystencją. Choć wciąż jest mało znana poza Ameryką Południową, kryje w sobie nie […]
Długowieczność mieszkańców tzw. „Niebieskich Stref” może być związana z prostym dodatkiem do warzyw. Odkryj, jakie trzy składniki mogą poprawić smak i podkręcić wartości odżywcze posiłków. […]