Jajka są jednym z najczęściej wykorzystywanych produktów spożywczych, dlatego ważne jest ich odpowiednie przechowywanie. W ten sposób unikniemy wielu groźnych chorób oraz zatrucia pokarmowego.
W bułgarskiej kuchni kryje się sekret długowieczności i doskonałego smaku – czubryca. Ta niepozorna mieszanka ziół, na bazie cząbru górskiego, to prawdziwa skarbnica zdrowia i […]
Ciągle czegoś szukasz, zapominasz, gdzie odłożyłeś przyprawy, a na półce w spiżarni znowu rozsypała się mąka… Kuchnia to pomieszczenie, w którym trudno utrzymać porządek. Podpowiadamy, […]
O kwasie chlebowym dziś już zapomniano, ale przed laty często pojawiał się na polskich stołach, w szczególności na wschodzie. To nie tylko orzeźwiający napój na […]
Na polskich stołach coraz częściej goszczą ryby. Jednak pomimo dużego wyboru w sklepach, na pierwszym miejscu nadal są znajdują się śledzie. Zaraz za filetami z […]