Leży niepozornie niemal w każdym zlewie, oferując bakteriom warunki jak na najlepszych wakacjach all inclusive w Turcji. Nie każdy wymienia ją odpowiednio często, ale nigdy nie jest za późno na zmianę nawyków.
Górski ser? Od razu myślimy o oscypku. Nic dziwnego, bo jest najpopularniejszy. Jednak to nie powód, by zapominać o bundzu. Jest pyszny i ma mnóstwo […]
Wbrew powszechnemu przekonaniu, słodkie przekąski nie muszą być wrogiem diety. Rodzynki Jumbo, suszone winogrona o wyjątkowych właściwościach, to idealny przykład naturalnego produktu, który nie tylko […]
Już 15 września, Hajnówka stanie się prawdziwą stolicą polskiej kuchni! Wszystko za sprawą wyjątkowego Festiwalu „Polska Od Kuchni”, który obiecuje niezapomniane wrażenia dla wszystkich miłośników […]
Buraki to warzywa dobrze znane w polskiej kuchni – gotowane, pieczone, kiszone, w barszczu, ćwikle czy sałatkach. Ale czy można jeść surowe buraki? To pytanie […]