Sina obwódka wokół żółtka jajka na twardo może budzić niepokój. Czy jest to oznaka zepsucia, czy może coś zupełnie innego? Dowiedz się, co powoduje ten efekt i jak go uniknąć.
Pieczona biała kiełbasa to klasyk, ale jeśli dodasz do niej czerwoną cebulę i pora, a także zalejesz masą śmietanowo-chrzanową z sokiem z cytryny, to po […]
Poszukiwanie najkorzystniejszych ofert na podstawowe produkty spożywcze to codzienność wielu z nas. Szczególnie popularny i często wykorzystywany w kuchni jest tłuszcz mleczny. Przyjrzeliśmy się uważnie […]
Masz problemy z wątrobą? Czujesz się ociężały, a wyniki badań nie napawają optymizmem? Lekarz Marek Skoczylas zdradza prosty sposób na to, by dosłownie „wyssać” tłuszcz […]
Są zioła, które wszyscy znają – bazylia, oregano, pietruszka. A są też takie, które dopiero czekają, by zabłysnąć w kuchni – i liście kozieradki (znane […]