Kiedy zakwitają żółte kwiaty forsycji, wiadomo, że o zimie już można zapomnieć. Kojarzy się z wiosną, świętami wielkanocnymi, bukietami. Jednak mają one także mnóstwo walorów zdrowotnych.
Buraki to warzywa dobrze znane w polskiej kuchni – gotowane, pieczone, kiszone, w barszczu, ćwikle czy sałatkach. Ale czy można jeść surowe buraki? To pytanie […]
Jednym z najbardziej popularnych składników w kuchni japońskiej jest natto, czyli fermentowana soja. Mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni dodają ją do wszystkiego – na śniadanie mieszają […]
Tęsknisz za smakami, które towarzyszyły Ci w dzieciństwie, ale nie masz czasu gotować lub nie jesteś w stanie ich odtworzyć? Chciałbyś znów poczuć aromat pierogów […]
Choć dla wielu to ulubiony smak lata, są osoby, którym bób może przynieść więcej szkody niż pożytku. W określonych przypadkach jego spożycie niesie poważne konsekwencje […]