Coraz śmielej pojawia się w sklepach, a i nie brakuje osób, które przygotowują ją samodzielnie w domu. Fermentowany napój to nie tylko orzeźwienie, ale też naturalne wsparcie dla jelit.
Często pojawiają się jako zamiennik mięsa w diecie wegetariańskiej, upodobali sobie je miłośnicy kuchni azjatyckiej, a przygotowane w panierce smakują lepiej niż nuggetsy. Te hodowlane […]
Dawniej zapas kwasu chlebowego znajdował się w każdej piwniczce. Obecnie już mało kto produkuje ten napój, a i w sklepach jest o wiele mniej popularny […]
Miękki, charakterystyczny w smaku, intensywnie mleczny ser z francuskich mleczarni to dla wielu symbol idealnej nabiałowej przekąski z dzieciństwa. Kusił już samym wyglądem! Okazuje się, […]
Gęsta, aromatyczna i pełna smaku – zupa ziemniaczana z boczkiem to jedno z tych dań, które doskonale rozgrzewają w chłodne dni. Dzięki połączeniu kremowej konsystencji […]