O tym, że jabłka są bardzo zdrowe, nikogo nie trzeba przekonywać. Kontrowersje budzą zaś pestki tych owoców. Czy można je bezpiecznie jeść? Jaka ich ilość jest niebezpieczna? Warto to wiedzieć.
Serwis BBC Future opublikował ranking 100. najbardziej pożywnych produktów na świecie. Zaskakuje 8. pozycja na liście, którą niespodziewanie zajął smalec wieprzowy. Ten rodzaj tłuszczu został […]
Liście laurowe są nie tylko symbolem zwycięstwa czy też składnikiem aromatycznych potraw. Na bazie liści laurowych powstaje olejek, który ma cenne zastosowanie w kosmetyce i […]
Czy to, co codziennie jemy, może zwiększać ryzyko nowotworu? Zdaniem popularnego lekarza, Marka Skoczylasa, tak. W swoim najnowszym filmie na YouTube, ekspert alarmuje o produktach, […]
Goździki nie tylko wzbogacają smak potraw, ale również mają nieoceniony wpływ na zdrowie. Czy wiesz, że oprócz dodania wyrazistego smaku twoim daniom, goździki pobudzają enzymy […]