Chrupiąca, łagodna i zaskakująco uniwersalna. Kalarepa to warzywo, które potrafi więcej, niż na warzywo przystoi. Sprawdź, jak przygotować ją na trzy szybkie sposoby i wydobyć z niej wyjątkowy smak.
W każdej kuchni jest pewien element, który większość z nas traktuje jako zwykłe miejsce do przechowywania blach. Tymczasem jego prawdziwa funkcja może cię zaskoczyć. Źrodło: […]
Szybkie tempo życia, brak czasu, i coraz większa dostępność restauracji typu fast food sprawiają, że coraz więcej osób sięga po niezdrowe posiłki na co dzień. […]
Banany są świetnym produktem, który warto włączyć do swojego jadłospisu. Sycące, naturalnie słodkie i pełne wartości odżywczych. Ale czy dla każdego będą odpowiednie i czy […]
Zaskakuje już samym kolorem, a później też nazwą. Pomidor czekoladowy, czyli pomidor kumato, pojawił się w dyskoncie i na bazarkach. Wysoka zawartość fruktozy nadaje mu […]