Chrupiąca, łagodna i zaskakująco uniwersalna. Kalarepa to warzywo, które potrafi więcej, niż na warzywo przystoi. Sprawdź, jak przygotować ją na trzy szybkie sposoby i wydobyć z niej wyjątkowy smak.
Dawniej często pojawiało się na stołach, dziś ustępuje miejsca innym napojom, głównie w wersji instant. Warto jednak wrócić do tego smaku i na nowo odkryć […]
Wielu z nas, decydując się na zmianę nawyków żywieniowych, sięga po pieczywo chrupkie lub wafle ryżowe, myśląc, że są one bardziej dietetyczne. Jednakże w rzeczywistości […]
Znasz ten patent, że do ciasta na naleśniki dodaje się też wodę gazowaną? Otóż sprawdziłam, jak zachowają się jajka, kiedy do nich też dodam trochę […]
Wiele osób nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki aromatycznej, świeżo zaparzone kawy. Jeśli zaliczasz się do tego grona lub po prostu lubisz smak tego napojów, […]