Orzechowo-ziołowy dip, pyszna, jadalna „ziemia” z chleba razowego i najlepsze sezonowe warzywka. To tyle, żeby zrobić oryginalne śniadanie lub przekąskę z okazji Dnia Mamy.
W świecie przypraw istnieje pewien niepozorny bohater, który skrywa w sobie więcej niż tylko smak. Choć często pomijany, jego właściwości lecznicze i zastosowanie w ziołolecznictwie […]
Przyjęło się, że dzień rozpoczynamy od szklanki kawy lub herbaty, a w najlepszym przypadku od wody z cytryną. Znany specjalista ds. zdrowia, dr Eric Berg, […]
O tej przyprawie często zapominamy zaraz po świętach Bożego Narodzenia. Ekspert jednak tego nie pochwala. Ma mnóstwo argumentów, by po przyprawę piernikową sięgać przez cały […]
Sok z czarnego bzu od wieków jest stosowany jako domowy środek na walkę z infekcją. Działa wykrztuśnie i pomaga zwalczyć gorączkę, dlatego wiele osób podaje […]