Przepis na ten starożytny chleb ma aż 5000 lat. W Turcji kawałek spalonego pieczywa tak zachwycił i zainteresował pewną piekarnię, że… postanowili odtworzyć przepis.
Tostery to urządzenia przeznaczone do opiekania kromek chleba, a w niektórych przypadkach również bułek. Stanowią one przydatny element wyposażenia wszystkich kuchni, umożliwiając domownikom szybkie przygotowywanie […]
Po 50. roku życia metabolizm naturalnie zwalnia, a organizm zaczyna zupełnie inaczej reagować na to, co trafia na talerz – zwłaszcza wieczorem. Kolacja przestaje być […]
Zupa botwinka na bogato to pełna smaku i kolorów wersja klasycznej zupy z młodych buraczków. Przygotowana na aromatycznym bulionie, z dodatkiem marchewki, pietruszki, czosnku i […]
Warzywa są zdrowe, ale nie dla każdego. Niektóre mogą wywołać więcej szkody niż pożytku, szczególnie u starszych osób. Babcia nie powie, że coś jej zaszkodziło, […]