Przepis na ten starożytny chleb ma aż 5000 lat. W Turcji kawałek spalonego pieczywa tak zachwycił i zainteresował pewną piekarnię, że… postanowili odtworzyć przepis.
Przygotowanie sajgonek to świetna zabawa, a najlepiej smakują świeżo usmażone. Kiedy robisz je w domu, możesz w pełni kontrolować użyte składniki. Te azjatyckie przekąski są […]
Zespół naukowców z Indonezji wykazał związek między stosowaniem diety śródziemnomorskiej a mniejszym ryzykiem zachorowania na Covid-19. Czy trzymając się odpowiednich założeń żywieniowych rzeczywiście można uchronić […]
Ta niepozorna przekąska jest o wiele lepsza i bardziej wartościowa niż rodzynki. Regularne spożywanie tak wesprze pracę jelit, że nie będziesz mieć problemu z zaparciami. […]
Czy data ważności na opakowaniu oznacza, że jedzenie po jej upływie trzeba wyrzucić? Wiele produktów nadaje się do spożycia długo po upływie terminu, podczas gdy […]