Steki kojarzą ci się od razu z mięsnym daniem? Przepisy wegetariańskie udowadniają, że nawet wołowinę można zastąpić. Dobrze w tej roli sprawdzają się warzywa. To pomysł na znacznie lżejszy i tańszy obiad.
Ciemny, mieciutki biszkopt i krem na bazie budyniu to doskonałe połączenie smaków, ale też wizualna uczta dla oka. Ciasto bazowe piecz w blaszce 28×18 cm, […]
Co robisz, gdy nie masz pomysłu na śniadanie? Założę się, że smażysz jajecznicę. Nic dziwnego, jest smaczna, syta i do tego możesz przygotować ją po […]
Smaczne, słodkie, bogate w błonnik, potas i beta karoten. Łatwe w przechowywaniu i zabieraniu na wynos. Idealne jako przekąska. Mają wiele cennych właściwości, ale posiadają […]
Koreańska muzyka, pielęgnacja i kuchnia – to te rzeczy zdobyły serca Polaków w ostatnich latach. Skupmy się jednak na koreańskich kulinariach. W wielu Polskich miastach […]