Przed laty cieszyła się ogromną popularnością, dziś nieco ustąpiła innym słodyczom. Chociaż jest kaloryczna, to poza kaloriami dostarcza także cenne składniki odżywcze.
Co na kanapki? Wciąż bardzo często stawiamy na wędlinę. Szynka, baleron, polędwica…wybór w sklepach mamy ogromny. Jednak jakość wielu z nich pozostawia wiele do życzenia. […]
Na pierwszy rzut oka można pomylić ją z mandarynką. Po spróbowaniu wszystko staje się jasne. Ten owoc to witaminowa bomba, chociaż w Polsce pozostaje mocno […]
Tanie i popularne – mielone garmażeryjne i MOM królują na polskich stołach. Niestety, te produkty to bomba chemiczna i źródło wielu niezdrowych składników. Czy wiesz, […]
Czy wiesz, że temperatura i czas wędzenia mogą całkowicie zmienić smak i konsystencję potraw? Wędzenie zimne i gorące to dwie różne techniki, które nadają produktom […]