Gomasio to coś pomiędzy przyprawą a posypką. Świetnie smakuje jako dodatek do sałatek czy fasolki szparagowej. Wystarczą dwa składniki i gotowe. Szybko zapomnisz o zwykłej soli kuchennej.
Skórka z awokado może stać się prawdziwym skarbem. Zamiast wyrzucać ją do kosza, warto zastanowić się, jak wykorzystać jej potencjał, zwłaszcza wiosną, kiedy skóra i […]
Czasem wystarczy prosty składnik, odrobina pomysłu i efekt jest jak z restauracji. Tak właśnie jest z tym przepisem – pasta jajeczna z tuńczykiem, choć nieskomplikowana, […]
Pomidory w puszce to wygodny i popularny dodatek do wielu potraw. Jednak najnowsze badania ujawniają niepokojące informacje na temat ich składu. Okazuje się, że w […]
Jeśli nie chcesz używać żrących i dość drogich środków czyszczących, to o swój zlew możesz spróbować zadbać miksturami na bazie produktów z kuchennych szafek. Do […]