Wśród olejów stoi w cieniu, ale warto włączyć go do swojej codziennej diecie. Ma nie tylko przyjemny smak, to przede wszystkim bogactwo składników odżywczych cennych dla organizmu.
Owoce kupione rano, a wieczorem nie nadają się już do jedzenia? Moja prababcia umyte owoce przed włożeniem do lodówki posypywała cukrem, ponieważ uważała, że to […]
Przyrządzenie zakwasu jest łatwiejsze, niż mogłoby się wydawać. Nie jest konieczne posiadanie specjalnych narzędzi kulinarnych czy składników, których trudno szukać na rynku. Kluczowa jest jedynie […]
Ciasto Truskawkowa Pianka to lekki deser, który zachwyci każdego miłośnika owocowych smaków. Puszysty biszkopt z 6 jajek pieczony przez 35 minut w formie o wymiarach […]
Liście laurowe są nie tylko symbolem zwycięstwa czy też składnikiem aromatycznych potraw. Na bazie liści laurowych powstaje olejek, który ma cenne zastosowanie w kosmetyce i […]