Słońce, obiad, a nagle na talerzu ląduje natrętna mucha. Odganiasz ją, ale co z jedzeniem? Wyrzucić czy zjeść? Eksperci biją na alarm – zagrożenie jest większe, niż myślisz.
Niepozorna, a potrafi zdziałać cuda – ras el hanout, czyli wyjątkowa mieszanka przypraw rodem z kuchni marokańskiej, coraz częściej gości w polskich kuchniach. I bardzo […]
Są zioła, które wszyscy znają – bazylia, oregano, pietruszka. A są też takie, które dopiero czekają, by zabłysnąć w kuchni – i liście kozieradki (znane […]
Skuteczny na zmęczenie i stres, żeń-szeń kusi obietnicą większej energii, lepszej koncentracji oraz odporności i do tego bez skutków ubocznych. Ale czy faktycznie działa, czy […]
Dobra kawa to dla wielu osób nieodłączny element poranka — nie tylko dziś, ale i dekady temu. W czasach PRL-u, mimo znacznie skromniejszego wyboru, kawa […]