Słońce, obiad, a nagle na talerzu ląduje natrętna mucha. Odganiasz ją, ale co z jedzeniem? Wyrzucić czy zjeść? Eksperci biją na alarm – zagrożenie jest większe, niż myślisz.
Sery pleśniowe cieszą się dużą popularnością wśród Europejczyków. Są smaczne, pasują do wielu potraw, podkreślają smak i urozmaicają dania. Można je jeść bez obaw o […]
Po tzw. zimnej Zośce można bez obaw przesadzać pomidory i papryki z rozsad na grządki. Zwłaszcza w fazie intensywnego wzrostu rośliny potrzebują wsparcia. W domowym […]
Czy jajka powinno się myć przed schowaniem do lodówki, czy właśnie nie? To jedno z tych pytań, które dzielą nawet doświadczonych domowych kucharzy. Sprawdź, co […]
Ceny truskawek na początku sezonu mogą zwalić z nóg, ale sklepy już prześcigają się w promocjach. Szczególną uwagę przyciąga oferta Biedronki, która nie tylko obniżyła […]