Te grzyby nie wyglądają może zbyt apetycznie, ale pierogi z nimi są niezwykle smaczne. Mowa o kominkach. W sierpniu zacznie się ich wysyp, a grzybiarze już zacierają ręce.
Buraki to warzywa dobrze znane w polskiej kuchni – gotowane, pieczone, kiszone, w barszczu, ćwikle czy sałatkach. Ale czy można jeść surowe buraki? To pytanie […]
Nadchodzące wakacje nie będą nas oszczędzać. Upały sprawiają, że przede wszystkim wybieramy chłodne przekąski, dzięki którym odpoczniemy od wszechobecnego ciepła. Ten prosty deser ukoi cię […]
Błędy przy kiszeniu ogórków mogą sprawić, że zamiast jędrnych, chrupiących kiszonek, wyciągniesz ze słoika miękkie flaki z dziurami w środku. A wystarczy wyeliminować kilka podstawowych […]
Zjedzona rano dodaje energii, zaś wieczorem koi nerwy i ułatwia zasypianie. Niby nudna owsianka, a jednak to śniadaniowy klasyk z potężnym zapleczem naukowym i… pysznym […]