Kawa kojarzy się z porannym rytuałem, a połączenie jej z kompotem brzmi raczej jak językowa pomyłka. Tutaj jednak błędu nie ma, jest za to smak i liczne wartości odżywcze.
Wysokie ciśnienie krwi to cichy zabójca, który przez lata może niszczyć nasze zdrowie, nie dając wyraźnych objawów. Dlatego tak ważne jest, aby regularnie je kontrolować […]
Ostatnio dużo się mówi o właściwościach odżywczych grzybów. Niektóre z nich dodawane są do produktów spożywczych, na przykład do kawy. Są też takie, z których […]
W maju łąki promienieją od żółtych kwiatów mniszka lekarskiego. Roślina, mylnie nazywana mleczem, wbrew pozorom nie jest chwastem. Jej cenne właściwości warto wykorzystać w codziennej […]
Cena fasolki szparagowej w dyskontach i warzywniakach jest coraz niższa. To najlepszy czas na przygotowanie z niej czegoś dobrego. W Polsce najczęściej podawana jest w […]