Leniwe z jagodami jak u babci! Gotowe w kilka minut

Zrób lekkie i puszyste leniwe z jagodami — klasyczne kluski z twarogu z dodatkiem sezonowych owoców i śmietany. Szybki przepis na słodki obiad lub deser w letnim stylu. Twaróg chudy (250 g) rozgnieć widelcem lub przeciśnij przez praskę, dodaj jajko, trzy łyżki cukru i mąkę pszenną (100 g), a następnie zagnieć ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji. Uformuj wałeczki i pokrój je na mniejsze kawałki. Gotuj kluski w osolonej wodzie przez około 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj z jagodami (50 g), śmietaną 18 procent (3 łyżki) i posyp odrobiną cukru (1 łyżeczka).

Źrodło: Read More

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *