Serek wiejski i twaróg to produkty bogate w białko, ale różnią się konsystencją, zawartością tłuszczu i sodu. Dietetyczka porównała do siebie te produkty i wyraziła swoją opinię.
Rodzynki – małe, słodkie i często niedoceniane. Dla wielu to tylko dodatek do ciasta lub owsianki. Tymczasem badania naukowe pokazują, że regularne jedzenie rodzynek może […]
Dietetyk Antoni Sławkowski w swoim serwisie na temat zdrowego odżywiania podsumował najważniejsze informacje na temat najpopularniejszego sera do wiosennych i letnich sałatek. Mozzarella w kulkach […]
Przepis banalny, a smak i konsystencja nie do podrobienia. Przy świątecznych przygotowaniach do sałatek wykorzystasz pewnie suszone pomidory. Tym razem nie wyrzucaj zalewy, a przecedź […]
Aksamitna jajecznica to coś, co na śniadanie do świeżego pieczywa pasuje idealnie. Ale jak uzyskać taki efekt konsystencji? Szefowa kuchni i uczestniczka programu „Top Chef”, […]