Serek wiejski i twaróg to produkty bogate w białko, ale różnią się konsystencją, zawartością tłuszczu i sodu. Dietetyczka porównała do siebie te produkty i wyraziła swoją opinię.
Brownie to jedno z najpopularniejszych ciast czekoladowych na świecie, charakteryzujące się wilgotną i zbitą konsystencją. Jest to typowe amerykańskie ciasto, które nie przypomina tradycyjnych wypieków […]
Makowy Królewicz to wyjątkowe ciasto bez pieczenia z mascarpone, herbatnikami i aromatyczną masą makową z bakaliami. Warstwy kremu ze śmietanki 36 proc. i serka mascarpone […]
Wraz z wiekiem, nasz organizm potrzebuje coraz bardziej przemyślanej diety, aby zachować zdrowie i energię. Niewłaściwe nawyki żywieniowe mogą prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych, takich […]
Specjalistka w zakresie nauk o żywieniu dr Angelika Kargulewicz przygotowała listę składników, które warto dodawać do kawy. Wypowiada się także na temat kawy z mlekiem […]