Biała kiełbasa to jedna z pozycji, jakiej nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. W połączeniu z kapustą kiszoną i kilkoma prostymi składnikami szybko podbije kubki smakowe.
Cukrzyca to jedna z chorób cywilizacyjnych, które coraz częściej dotykają Polaków. W myśl zasady, że lepiej zapobiegać niż leczyć, warto zadbać o odpowiednią dietę. Znany […]
Wiosną wszystko budzi się do życia — drzewa stroją się w liście, ptaki koncertują już od świtu, a łąki i trawniki pokrywają się słonecznym kobiercem […]
Dzisiaj przyjrzymy się przepisom na słodki farsz z alkoholem do mięsa oraz podpowiemy, jak wybrać odpowiedni alkohol do farszu mięsnego. Dowiemy się również, jak stworzyć […]
Czasem wystarczy prosty składnik, odrobina pomysłu i efekt jest jak z restauracji. Tak właśnie jest z tym przepisem – pasta jajeczna z tuńczykiem, choć nieskomplikowana, […]