Masz ochotę na lekki i efektowny deser bez pieczenia? Te deserki z brzoskwiniami są nie tylko szybkie w przygotowaniu, ale też pysznie owocowe i pięknie się prezentują! Rozpuść 1 galaretkę brzoskwiniową w 350 ml wrzątku i odstaw do przestudzenia. W międzyczasie pokrusz 100 g biszkoptów i rozłóż je na dnie szklanek lub pucharków. Odsącz 400 g brzoskwiń w syropie, pokrój na mniejsze kawałki i rozłóż na biszkoptach. W osobnej misce ubij 150 ml śmietanki 36 proc. z 100 g mascarpone i 3 łyżkami cukru pudru, aż uzyskasz puszysty krem. Kiedy galaretka zacznie lekko tężeć, przelej ją do pucharków i włóż do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem udekoruj wszystko pokruszonymi 100 g bezików i świeżymi listkami mięty.
Źrodło: Read More