Olej olejowi nierówny, a ten palmowy jest najlepszym tego przykładem. Do Polski wciąż trafia w ogromnych ilościach i to w formie, która zdecydowanie nie służy naszemu zdrowiu.
Bez warzyw przyprawowych ciężko obyć się w kuchni. Dzięki nim potrawy nabierają głębi smaku i mocnego aromatu. Sprawdź jak wykorzystywać popularne gatunki. Jakie mniej znane […]
Choć nie istnieje cudowny lek na zmęczoną wątrobę, odpowiedni napój potrafi zdziałać więcej niż niejedna kapsułka z apteki. Jeśli chcesz zadbać o swój organizm od […]
Jeśli nie chcesz używać żrących i dość drogich środków czyszczących, to o swój zlew możesz spróbować zadbać miksturami na bazie produktów z kuchennych szafek. Do […]
Wieczór otwarcia Prostej Pasty – czynnej przez jeden dzień restauracji Lubelli, był nie tylko wyjątkowym kulinarnym przeżyciem, ale również inspiracją do stworzenia niezapomnianych smaków niewielkim […]