Serek wiejski i twaróg to produkty bogate w białko, ale różnią się konsystencją, zawartością tłuszczu i sodu. Dietetyczka porównała do siebie te produkty i wyraziła swoją opinię.
Ciężko wyobrazić sobie poranek bez filiżanki pobudzającej kawy. Ten rytuał praktykuje większość dorosłych Polaków. Mało kto zdaje sobie sprawę, że kawa może się przemienić w […]
Kilka minut gotowania, obieranie, kroimy jajko na pół, a w środku pokazuje się sino-zielona obwódka. Na pierwszy rzut oka można uznać, że jajko jest zepsute. […]
Wieczór otwarcia Prostej Pasty – czynnej przez jeden dzień restauracji Lubelli, był nie tylko wyjątkowym kulinarnym przeżyciem, ale również inspiracją do stworzenia niezapomnianych smaków niewielkim […]
My, Polacy, uwielbiamy miód. Jest słodki i zdrowszy od zwykłego cukru. Jednak zapominamy o innym produkcie, który jest efektem pracy roju pszczół. Warto jednak po […]