Serek wiejski i twaróg to produkty bogate w białko, ale różnią się konsystencją, zawartością tłuszczu i sodu. Dietetyczka porównała do siebie te produkty i wyraziła swoją opinię.
Rosół jest narodową zupą, która gości w polskich domach przez pokolenia. Dla wielu tradycjonalistów obecność pływających kawałków skóry z kurczaka to wspomnienie dzieciństwa i rodzinnych […]
Na polskich stołach coraz częściej goszczą ryby. Jednak pomimo dużego wyboru w sklepach, na pierwszym miejscu nadal są znajdują się śledzie. Zaraz za filetami z […]
Aż 94 proc. kobiet doświadcza co miesiąc bólu podbrzusza związanego z menstruacją. W ich łagodzeniu mogą pomóc m.in. ciepłe kompresy, doraźne leki przeciwbólowe, a także […]
Kiwi wygląda niepozornie, ale zjedzone na pusty żołądek może wywołać nieprzyjemne objawy. Zamiast lekkiego startu dnia pojawia się pieczenie w żołądku albo mrowienie w ustach. […]