Chrupiąca, łagodna i zaskakująco uniwersalna. Kalarepa to warzywo, które potrafi więcej, niż na warzywo przystoi. Sprawdź, jak przygotować ją na trzy szybkie sposoby i wydobyć z niej wyjątkowy smak.
Marzysz o smukłej sylwetce, a urlop tuż za rogiem? Proces odchudzania jest czasochłonny, ale mam dla ciebie skuteczne sposoby na szybkie wysmuklenie. Dowiedz się, jak […]
Jednym z najbardziej popularnych składników w kuchni japońskiej jest natto, czyli fermentowana soja. Mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni dodają ją do wszystkiego – na śniadanie mieszają […]
Strach przed pestycydami spędza ci sen z powiek? Masz wrażenie, że nawet dokładne mycie owoców i warzyw nie jest wystarczające? Spokojnie, mamy dla ciebie rozwiązanie! […]
Jedni traktują je jak naturalne lekarstwo, inni ostrzegają przed ich toksycznością. Pestki moreli gorzkiej wzbudzają skrajne emocje, głównie ze względu na zawartość amigdaliny, która może […]