Od lat słyszysz, że masło to zło wcielone? Najnowsze badania pokazują, że wcale nie takie złe. Wręcz przeciwnie – minimalne ilości mogą przynieść spore korzyści. Co mówią naukowcy?
Gotowanie to nie tylko umiejętność, ale również styl życia. Dla nastolatków, którzy często zaczynają budować swoją tożsamość i nawyki żywieniowe, samodzielne gotowanie jest ważnym elementem […]
Masz ochotę na coś słodkiego, ale bez cukru, pieczenia i ciężkich składników? Te desery są idealne na majówkę, ponieważ są lekkie, kolorowe i gotowe w […]
Wystarczy ciasto francuskie i pyszny krem do środka – u nas mascarpone ze słodką śmietanką ubite na sztywno. Dekoracje też są jadalne, co czyni ten […]
Istnieje przyprawa, która kojarzy się z jesienią, świętami i aromatyczną owsianką. Na pewno często dodajesz ją do kawy, ciasta, ryżu? Uważaj. Najnowsze badania pokazują, że […]