Orzechowo-ziołowy dip, pyszna, jadalna „ziemia” z chleba razowego i najlepsze sezonowe warzywka. To tyle, żeby zrobić oryginalne śniadanie lub przekąskę z okazji Dnia Mamy.
Tanie i popularne – mielone garmażeryjne i MOM królują na polskich stołach. Niestety, te produkty to bomba chemiczna i źródło wielu niezdrowych składników. Czy wiesz, […]
Pleśń na jedzeniu potrafi wywołać spore zamieszanie w kuchni. Wyrzucać czy odkroić? Choć decyzja wydaje się prosta, to wcale taka nie jest. Sprawdź, które produkty […]
Trudno wyobrazić sobie kuchenne szuflady bez drewnianych łyżek, łopatek lub szpatułek. Jeśli chcemy, aby służyły nam przez długi czas, to powinniśmy zatroszczyć się o ich […]
Folia aluminiowa to jeden z tych kuchennych niezbędników, bez których trudno wyobrazić sobie codzienne gotowanie. Używamy jej do pieczenia, grillowania, przechowywania żywności i… właśnie — […]