Jajka są jednym z najczęściej wykorzystywanych produktów spożywczych, dlatego ważne jest ich odpowiednie przechowywanie. W ten sposób unikniemy wielu groźnych chorób oraz zatrucia pokarmowego.
Siemię lniane od lat cieszy się uznaniem wśród dietetyków i naukowców. Wyniki najnowszych badań pokazują, że ten naturalny składnik diety może mieć realny wpływ na […]
Truskawki to jedne z najbardziej satysfakcjonujących roślin do uprawy, ale wymagają odpowiedniej pielęgnacji przed owocowaniem. Ekspert zdradził prosty sposób, jak cieszyć się dużymi i smacznymi […]
Ciemny, mieciutki biszkopt i krem na bazie budyniu to doskonałe połączenie smaków, ale też wizualna uczta dla oka. Ciasto bazowe piecz w blaszce 28×18 cm, […]
Czy data ważności na opakowaniu oznacza, że jedzenie po jej upływie trzeba wyrzucić? Wiele produktów nadaje się do spożycia długo po upływie terminu, podczas gdy […]