Serek wiejski ostatnio jest bardzo popularny. Sięgają po niego bardzo często osoby, które chcą się pozbyć nadprogramowych kilogramów. Jednak eksperci radzą, by uważać na jedno.
Miód to bogactwo naturalnych składników skutecznie wzmacniających odporność ludzkiego organizmu. Wiedziały o tym nasze babcie, prababcie, a nawet… starożytni przodkowie. Dlaczego więc nie skorzystać na […]
Nie wygląda jak typowy szpinak, nie smakuje jak typowy szpinak, ale robi świetną robotę w kuchni. Szpinak nowozelandzki to warzywo, które warto znać, jeśli chcesz […]
Szczaw często kojarzymy tylko z charakterystyczną w smaku wiosenną zupą. Gotowały ją nasze babcie, była tania, a zielone listki można było zerwać na łące. Teraz […]
Coraz więcej osób kiedy przygotowuje kiszonki we własnej kuchni, sięga nie tylko po ogórki i kapustę, ale także po marchew, kalafiora czy rzodkiewkę. Wystarczy prosty […]