Dodaj do maślanki i pij. Wzmacnia stawy i obniża poziom cukru we krwi
Maślanka to jeden z najzdrowszych napojów, jaki można mieć w lodówce. Nie od dziś wiadomo, że to skarbnica witamin i minerałów. Jej właściwości zarówno zdrowotne, […]
Maślanka to jeden z najzdrowszych napojów, jaki można mieć w lodówce. Nie od dziś wiadomo, że to skarbnica witamin i minerałów. Jej właściwości zarówno zdrowotne, […]
Jedni traktują je jak naturalne lekarstwo, inni ostrzegają przed ich toksycznością. Pestki moreli gorzkiej wzbudzają skrajne emocje, głównie ze względu na zawartość amigdaliny, która może […]
To kontrowersyjne, ale wiele osób uwielbia obiady na słodko. Trudno się dziwić, kiedy dania takie jak: leniwe, pierogi z serem czy makaron z twarogiem i […]
Ostatnio dużo się mówi o właściwościach odżywczych grzybów. Niektóre z nich dodawane są do produktów spożywczych, na przykład do kawy. Są też takie, z których […]
Coraz częściej można spotkać się z opinią, że włączenie nasion lnu do diety może przyczyniać się do obniżenia masy ciała. Dietetyk kliniczny Mateusz Durbas pisze […]
To nie dieta cud, która sprawi, że w kilka dni zrzucimy 10 kilogramów. To sposób żywienia, który oferuje bogactwo produktów spożywczych, bazuje na owocach, warzywach, […]
Chleb w jajku, znany również jako tosty francuskie czy jajecznica na chlebie, to kultowe danie, które kojarzy się z beztroskimi latami dzieciństwa i śniadaniami przygotowywanymi […]
Tłusty czwartek za pasem, a co za tym idzie nadchodzi czas smażenia. Mimo starodawnych porad ze smalcem czy innym tłuszczem, w większości polskich domów na […]
Jak wskazują liczne badania, przewlekły stan zapalny wiąże się z występowaniem wielu poważnych chorób, schorzeń i dolegliwości. Nic zatem dziwnego, że poszukujemy rozwiązań, które pozwalają […]
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni. Soczyste, aromatyczne i uniwersalne – pasują do obiadu, kolacji, a nawet na kanapkę. Tradycyjny przepis zawiera jajko, które spaja […]