W kuchennej szafce z przyprawami skrywa się prawdziwy skarb. Nie tylko poprawia smak potraw, ale także korzystnie wpływa na zdrowie. Warto po nią sięgać nie tylko zimą.
Makaron pszenny produkowany z jasnej mąki jest bogaty w węglowodany, które dostarczają energii, stopniowo rozkładając się w organizmie na cukry proste. Jednak nie każdemu służy […]
Nie musisz mieć ogrodu ani dużego doświadczenia w uprawie roślin, żeby cieszyć się świeżymi ziołami przez cały rok. W rzeczywistości wiele z nich bardzo dobrze […]
W niektórych domach resztki z obiadu przechowywane są w lodówce tygodniami. Ugotowany makaron, ryż czy purée ziemniaczane często lądują w misce przykrytej talerzykiem lub pod […]
Pestki są najczęściej traktowane jako niepotrzebny odpadek, który szybko ląduje w koszu. Niektóre z nich są często wykorzystywane – na przykład pestki słonecznika lub dyni, […]