Młoda kapustka na obiad w sycącym daniu, a i tak są pytania o dokładki

Domowy obiad bez grama mięsa, a jednocześnie bardzo sycący? Latem podaj łazanki z młodą kapustą i pieczarkami. Najpierw ugotuj makaron łazanki (250 g), a w międzyczasie podsmaż na oleju pokrojoną cebulę z 360 g pieczarek – niech się lekko zrumienią. Dorzuć poszatkowaną młodą kapustę, wcześniej obgotowaną (1 kg), czosnek (3 ząbki) i dopraw całość kminkiem, solą i pieprzem. Duś wszystko razem, aż kapusta zmięknie i zacznie pachnieć jak u babci. Na koniec wrzuć trochę świeżego koperku i skrop sokiem z cytryny, a potem wymieszaj z makaronem. Gotowe!

Źrodło: Read More

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *