W wielu ogrodach fasolka szparagowa rośnie sobie cicho i bez większego zamieszania. A są sposoby, żeby zaczęła dawać takie plony, że trudno będzie nadążyć z jej zbieraniem.
Szpinak uchodzi za jedno z najzdrowszych warzyw, ale najnowszy raport EWG nie pozostawia złudzeń — to właśnie on znalazł się na szczycie listy najbardziej zanieczyszczonych […]
Jeden z najbardziej wyczekiwanych smaków lata. Jedni się nim zajadają, inni omijają szerokim łukiem. Ale mało kto wie, że dla niektórych może być niebezpieczny i […]
O kwasie chlebowym dziś już zapomniano, ale przed laty często pojawiał się na polskich stołach, w szczególności na wschodzie. To nie tylko orzeźwiający napój na […]
Ziemniaki są jednym z podstawowych składników wielu potraw. Wiele osób zastanawia się, czy surowe ziemniaki można mrozić, aby przedłużyć ich świeżość. Dowiedz się, jakie są […]