Słońce, obiad, a nagle na talerzu ląduje natrętna mucha. Odganiasz ją, ale co z jedzeniem? Wyrzucić czy zjeść? Eksperci biją na alarm – zagrożenie jest większe, niż myślisz.
Herbata z kożuchem wygląda jak napój z innej planety. Pojawia się tajemnicza powłoka, która się mieni. A do tego jeszcze piana, niby nic wielkiego, ale […]
Zima to dobry czas, aby wzmocnić organizm i odporność. Pomogą w tym rozgrzewające, aromatyczne napoje, które łatwo przygotujesz z dodatkiem korzennych przypraw, miodu czy mleka. […]
Pieczone ziemniaki to pomysł nie tylko na dodatek do obiadu, ale też pyszną przekąskę czy kolację na ciepło. Rzecz jasna cząstki ziemniaków muszą mieć odpowiednią […]
Na polskich stołach coraz częściej goszczą ryby. Jednak pomimo dużego wyboru w sklepach, na pierwszym miejscu nadal są znajdują się śledzie. Zaraz za filetami z […]