Chociaż na polskie ziemniaki jeszcze chwilę trzeba poczekać, to ze sklepowych półek kuszą młode okazy z importu. Zanim jednak wrzucisz je do koszyka, dokładnie obejrzyj skórkę.
Jedz powoli, nie spiesz się, usiądź wygodnie… do znudzenia powtarzały nasze mamy i babcie. Jak zwykle, miały rację. Dziś dietetycy mają mnóstwo dowodów na to, […]
Bez warzyw przyprawowych ciężko obyć się w kuchni. Dzięki nim potrawy nabierają głębi smaku i mocnego aromatu. Sprawdź jak wykorzystywać popularne gatunki. Jakie mniej znane […]
Czy zawsze warto jeść warzywa na surowo? Choć wiele osób tak uważa, to są również takie, które stają się zdrowsze po ugotowaniu. Obróbka cieplna może […]
Zaparcia to dyskomfort, który często jest efektem drobnych błędów w codziennej diecie. Sprawdź które produkty pomagają rozruszać jelita i poczuć się lekko bez drastycznych metod. […]