Żelazo jest niezwykle ważnym składnikiem naszej diety. By pozostać zdrowym i sprawnym należy przyjmować je w odpowiednich dawkach. Jakie produkty mają go dużo? Jakie są objawy niedoboru żelaza?
Celiakia dotyka 1 na 100 osób na świecie. Liczba chorych podwaja się co 15 lat. Wiele osób jest też dotkniętych nietolerancją glutenu. Do tej pory […]
Jabłka są lubiane i niedrogie, a oparta na nich dieta pomaga schudnąć, oczyścić organizm, poprawić trawienie i przygotować organizm do innych kuracji. Taki jadłospis można […]
Mniszek lekarski w tym roku zakwitł wcześnie, ale przez nagłe obniżenie temperatury szybko przekwita. Kwiaty już zamieniają się w dmuchawce, więc nie czekaj tylko idź […]
Głęboki, prawie czarny kolor tej nalewki wynika z bogactwa antocyjanów. Jeżyny są szczególnie bogate w przeciwutleniacze z tej grupy, dzięki czemu wykazują silne właściwości przeciwzapalne. […]