Żelazo jest niezwykle ważnym składnikiem naszej diety. By pozostać zdrowym i sprawnym należy przyjmować je w odpowiednich dawkach. Jakie produkty mają go dużo? Jakie są objawy niedoboru żelaza?
Sezon infekcyjny jeszcze się nie skończył i nadal jesteś narażony na zakażenie wieloma wirusami przeziębienia, a także grypy czy RSV. Ochronić się przed zarazkami i […]
Miażdżyca jest nazywana „cichym zabójcą”. Może rozwijać się przez wiele lat, nie dając wyraźnych objawów. W jej wyniku dochodzi do stopniowego zwężania się naczyń krwionośnych, […]
Parówki są jednymi z najpopularniejszych przekąsek, które można zjeść zarówno na śniadanie, jak i kolację. Ich zaletą jest szybkie i proste przygotowanie. Niestety, produkt ten […]
Rzodkiewka jest jednym z najpopularniejszych warzyw na polskich stołach. Szczególnie chętnie jemy ją wiosną. Jak rzodkiewki wpływają na nasz organizm? Sprawdziliśmy, jakie wartości odżywcze, witaminy […]