Dawniej często pojawiało się na stołach, dziś ustępuje miejsca innym napojom, głównie w wersji instant. Warto jednak wrócić do tego smaku i na nowo odkryć płynące z niego dobroczynne właściwości.
Wiosną wszystko budzi się do życia — drzewa stroją się w liście, ptaki koncertują już od świtu, a łąki i trawniki pokrywają się słonecznym kobiercem […]
Zima to dobry czas, aby wzmocnić organizm i odporność. Pomogą w tym rozgrzewające, aromatyczne napoje, które łatwo przygotujesz z dodatkiem korzennych przypraw, miodu czy mleka. […]
Czy babcia też cię straszyła, że jak zjesz pestki arbuza, to ci wyrośnie wielki owoc w brzuchu? Jako maluch pewnie byłeś przerażony. Ale czy zjedzenie […]
Szczaw często kojarzymy tylko z charakterystyczną w smaku wiosenną zupą. Gotowały ją nasze babcie, była tania, a zielone listki można było zerwać na łące. Teraz […]