Bartek Szemraj, dietetyk kliniczny zwraca uwagę na produkty, które negatywnie wpływają na pracę jelit. Na liście rzeczy zakazanych znajdują się także takie, które powszechnie są uważane za zdrowe.
Są takie duety, które zaskakują prostotą i skutecznością. Jednym z nich jest właśnie kefir z kurkumą – niepozorne połączenie fermentowanego napoju mlecznego z popularną przyprawą, […]
Grill, lody, przekąski i brak większej aktywności – majówka sprzyja jedzeniu bez kontroli i refleksji nad tym, co trafia na talerz. Ale czy naprawdę musi […]
Folia aluminiowa jest powszechnie używana do pakowania żywności, pieczenia i grillowania. Jej właściwości izolacyjne sprawiają, że jest idealna do utrzymywania ciepła potraw. Jednak nie wszyscy […]
Masz ochotę na małą przekąskę? Uważaj, bo możesz zrujnować swoją trzustkę! Odkryj, dlaczego podjadanie między posiłkami jest tak szkodliwe i jak zadbać o zdrowie tego […]