Kilka minut gotowania, obieranie, kroimy jajko na pół, a w środku pokazuje się sino-zielona obwódka. Na pierwszy rzut oka można uznać, że jajko jest zepsute. Co w rzeczywistości oznacza ten kolor?
Jeśli należysz do niecierpliwych osób, które przy pierwszych ogórkach gruntowych od razu robią małosolne, to właśnie teraz jest ta chwila. Przy okazji można odświeżyć sposób […]
Jeśli szukasz deseru, który zachwyci wyglądem i strukturą – spróbuj ciasta filo z włosami anielskimi. Chrupiące kataifi, kremowa śmietanka z pistacjami i całość polana miodem […]
W niektórych domach resztki z obiadu przechowywane są w lodówce tygodniami. Ugotowany makaron, ryż czy purée ziemniaczane często lądują w misce przykrytej talerzykiem lub pod […]
We Francji od 1 lipca 2025 roku wchodzą przepisy, które ograniczają możliwość podlewania warzyw deszczówką. Okazuje się, że w pewnych sytuacjach to ekologiczne rozwiązanie może […]