Kilka minut gotowania, obieranie, kroimy jajko na pół, a w środku pokazuje się sino-zielona obwódka. Na pierwszy rzut oka można uznać, że jajko jest zepsute. Co w rzeczywistości oznacza ten kolor?
Zapomnij na chwilę o zwiędłych liściach z torebki i wciśniętym w reklamówkę baby szpinaku, który żyje krócej niż moja motywacja do niejedzenia słodyczy. Istnieje coś […]
Choć dla wielu to ulubiony smak lata, są osoby, którym bób może przynieść więcej szkody niż pożytku. W określonych przypadkach jego spożycie niesie poważne konsekwencje […]
Szpinak uchodzi za jedno z najzdrowszych warzyw, ale najnowszy raport EWG nie pozostawia złudzeń — to właśnie on znalazł się na szczycie listy najbardziej zanieczyszczonych […]
W niektórych domach resztki z obiadu przechowywane są w lodówce tygodniami. Ugotowany makaron, ryż czy purée ziemniaczane często lądują w misce przykrytej talerzykiem lub pod […]