Kilka minut gotowania, obieranie, kroimy jajko na pół, a w środku pokazuje się sino-zielona obwódka. Na pierwszy rzut oka można uznać, że jajko jest zepsute. Co w rzeczywistości oznacza ten kolor?
Kwasówka to tradycyjna zupa z Kujaw, ale przepis na nią kiedyś był dobrze znany także w innych częściach kraju. Żeby ją ugotować potrzeba niewiele składników. […]
Penne ze szparagami to szybki i sezonowy pomysł na lekki obiad. Zielone szparagi, delikatna dymka, śmietankowy sos i odrobina parmezanu tworzą kremowe, pełne smaku danie. […]
Nawet najzdrowszy napój słodzony cukrem lub syropem glukozowo-fruktozowym może przynieść więcej szkód niż pożytku. W sklepach dużą popularnością cieszą się owocowe przetwory mleczne, takie jak […]
Gotowanie jest super. Ale codzienne gotowanie? To już inna historia. Przyznajmy – są dni, kiedy na myśl o obieraniu, krojeniu, staniu przy kuchence i zmywaniu […]