Kilka minut gotowania, obieranie, kroimy jajko na pół, a w środku pokazuje się sino-zielona obwódka. Na pierwszy rzut oka można uznać, że jajko jest zepsute. Co w rzeczywistości oznacza ten kolor?
Melasa, niegdyś uznawana za odpad, dziś zyskuje na popularności jako zdrowa alternatywa dla cukru. Czy rzeczywiście zasługuje na miano „czarnego złota”? Warto wiedzieć, jakie ma […]
Słodkie grzeszki, tłuste pokusy i czerwone mięso – brzmi jak menu idealne? Niestety, to prosta droga do zniszczenia twojej wątroby. Ten niezwykle ważny organ, który […]
Gruszki to jedne z najbardziej niedocenianych owoców, jak się okazuje, całkiem niesłusznie. Dlaczego warto włączyć je do swojej diety i jakie właściwości zdrowotne skrywają te […]
W niektórych domach resztki z obiadu przechowywane są w lodówce tygodniami. Ugotowany makaron, ryż czy purée ziemniaczane często lądują w misce przykrytej talerzykiem lub pod […]