Kilka minut gotowania, obieranie, kroimy jajko na pół, a w środku pokazuje się sino-zielona obwódka. Na pierwszy rzut oka można uznać, że jajko jest zepsute. Co w rzeczywistości oznacza ten kolor?
Drzemka po obiedzie to dla niektórych nawyk, który pozwala zregenerować siły i po krótkiej chwili powrócić do aktywności. Taki nawyk usypia naszą czujność. Dietetyczka kliniczna […]
Miękkie i elastyczne naleśniki, które pokochasz za ich prostotę i wyjątkowe nadzienia – wiśniowy dżem, aksamitne mascarpone oraz aromatyczna masa makowa z bakaliami. Jeden przepis, […]
Każdy, kto interesuje się zdrowym odżywianiem, wie, że dieta śródziemnomorska od lat plasuje się w czołówce najzdrowszych diet świata. Tuż za nią znajdują się diety […]
Masz problemy z wątrobą? Czujesz się ociężały, a wyniki badań nie napawają optymizmem? Lekarz Marek Skoczylas zdradza prosty sposób na to, by dosłownie „wyssać” tłuszcz […]