Steki kojarzą ci się od razu z mięsnym daniem? Przepisy wegetariańskie udowadniają, że nawet wołowinę można zastąpić. Dobrze w tej roli sprawdzają się warzywa. To pomysł na znacznie lżejszy i tańszy obiad.
Czy to, co codziennie jemy, może zwiększać ryzyko nowotworu? Zdaniem popularnego lekarza, Marka Skoczylasa, tak. W swoim najnowszym filmie na YouTube, ekspert alarmuje o produktach, […]
Sernik baskijski od lat zyskuje na popularności, a za jego smak i konsystencję odpowiada technika przygotowania. Liczą się też składniki – idealny będzie serek śmietankowy […]
Są zioła, które wszyscy znają – bazylia, oregano, pietruszka. A są też takie, które dopiero czekają, by zabłysnąć w kuchni – i liście kozieradki (znane […]
Zupa botwinka na bogato to pełna smaku i kolorów wersja klasycznej zupy z młodych buraczków. Przygotowana na aromatycznym bulionie, z dodatkiem marchewki, pietruszki, czosnku i […]