Te grzyby to nie tylko egzotyczny dodatek do potraw, szczególnie tych z kuchni azjatyckich. Warto docenic nie tylko ich smak, ale również właściwości odżywcze.
Egzotyczny owoc, który wygląda jak śliwka, a kryje w sobie potężne właściwości prozdrowotne! Polacy wciąż go nie znają, a to duża strata. Jamun – bo […]
Rodzynki – małe, słodkie i często niedoceniane. Dla wielu to tylko dodatek do ciasta lub owsianki. Tymczasem badania naukowe pokazują, że regularne jedzenie rodzynek może […]
Dla tych, którzy planują grzybobranie w długi czerwcowy weekend, mamy dobre wieści — w niektórych lasach już pojawił się wysyp grzybów. Sobotnie lub niedzielne wypady […]
Mikrofalówki stanowią przydatne wyposażenie kuchni, bo pozwalają domownikom szybko i wygodnie odgrzać oraz przygotować jedzenie. Warto wiedzieć, że nie wszystkie z nich są takie same, […]