Myślisz sobie: zjem płatki owsiane na śniadanie, co się może stać? No właśnie dużo. Jeśli wybierzesz nieodpowiedni rodzaj, może to wpłynąć na twoje zdrowie. Jak? Sprawdź.
Trudno wyobrazić sobie kuchenne szuflady bez drewnianych łyżek, łopatek lub szpatułek. Jeśli chcemy, aby służyły nam przez długi czas, to powinniśmy zatroszczyć się o ich […]
Pieczona biała kiełbasa to klasyk, ale jeśli dodasz do niej czerwoną cebulę i pora, a także zalejesz masą śmietanowo-chrzanową z sokiem z cytryny, to po […]
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie. Do sprzedaży trafił ser, w którym podejrzewa się obecności bakterii Escherichia coli produkującej toksynę Shiga. Jeśli masz go w swoim […]
Zjedzona rano dodaje energii, zaś wieczorem koi nerwy i ułatwia zasypianie. Niby nudna owsianka, a jednak to śniadaniowy klasyk z potężnym zapleczem naukowym i… pysznym […]