Myślisz sobie: zjem płatki owsiane na śniadanie, co się może stać? No właśnie dużo. Jeśli wybierzesz nieodpowiedni rodzaj, może to wpłynąć na twoje zdrowie. Jak? Sprawdź.
Jedni radzą, żeby podlewać rano. Inni przekonują, że najlepiej wieczorem. W upalny dzień podlewanie ogródka o niewłaściwej porze może przynieść więcej szkód niż pożytku. Nie […]
Makaron pszenny produkowany z jasnej mąki jest bogaty w węglowodany, które dostarczają energii, stopniowo rozkładając się w organizmie na cukry proste. Jednak nie każdemu służy […]
Na sklepowych półkach zazwyczaj nie kusi tak bardzo, a szkoda. To właśnie ciemna czekolada to nie tylko smaczna przekąska, ale także źródło cennych składników odżywczych. […]
Rodzynki – małe, słodkie i często niedoceniane. Dla wielu to tylko dodatek do ciasta lub owsianki. Tymczasem badania naukowe pokazują, że regularne jedzenie rodzynek może […]