Przepis na ten starożytny chleb ma aż 5000 lat. W Turcji kawałek spalonego pieczywa tak zachwycił i zainteresował pewną piekarnię, że… postanowili odtworzyć przepis.
Ziemniaki – zdrowe źródło składników odżywczych czy tuczący fundament obiadów? Mają złą sławę, ale nauka wykazuje co innego. Odpowiednio przygotowane wspierają metabolizm, sycą na długo […]
Nie masz czasu na codzienne kupowanie świeżych ziół? Mrożenie ziół wydaje się świetnym rozwiązaniem, ale czy zawsze ma sens? Sprawdź, które zioła dobrze znoszą niską […]
Klasyczne purée ziemniaczane kojarzy się z dodatkiem masła i śmietany, które nadają mu kremowej konsystencji i delikatnego smaku. Jednak istnieje sposób, który sprawia, że ziemniaki […]
Ta roślina znana jest od tysięcy lat, chociaż w Polsce nie cieszy się specjalną popularnością. Znacznie częściej trafić na nią można w kuchni śródziemnomorskiej. Warto […]