Przepis na ten starożytny chleb ma aż 5000 lat. W Turcji kawałek spalonego pieczywa tak zachwycił i zainteresował pewną piekarnię, że… postanowili odtworzyć przepis.
Tanie i popularne – mielone garmażeryjne i MOM królują na polskich stołach. Niestety, te produkty to bomba chemiczna i źródło wielu niezdrowych składników. Czy wiesz, […]
Miękki, charakterystyczny w smaku, intensywnie mleczny ser z francuskich mleczarni to dla wielu symbol idealnej nabiałowej przekąski z dzieciństwa. Kusił już samym wyglądem! Okazuje się, […]
Miękkie, delikatne i rozpływające się w ustach. Te knedle bez ziemniaków to mój sprawdzony przepis na słodki, letni posiłek. Zaskakują smakiem i prostotą przygotowania, a […]
Czy można obniżyć poziom cholesterolu bez leków? Okazuje się, że tak – kluczowe jest wprowadzenie do diety naturalnych produktów, które wspierają zdrowie serca. Owsianka, orzechy, […]