Gomasio to coś pomiędzy przyprawą a posypką. Świetnie smakuje jako dodatek do sałatek czy fasolki szparagowej. Wystarczą dwa składniki i gotowe. Szybko zapomnisz o zwykłej soli kuchennej.
Odkryj moc daktyli – naturalnych słodkości, które nie tylko zaspokoją twoje pragnienie słodkiego, ale także zadbają o twoje zdrowie. Te małe owoce kryją w sobie […]
Miękkie, delikatne i rozpływające się w ustach. Te knedle bez ziemniaków to mój sprawdzony przepis na słodki, letni posiłek. Zaskakują smakiem i prostotą przygotowania, a […]
W codziennej rutynie łatwo przeoczyć produkty, które potrafią realnie wpłynąć na nasze zdrowie. Jeden z nich, często niedoceniany, od wieków towarzyszy polskiej kuchni i coraz […]
Chyba nie ma bardziej wszechstronnego owocu. Jest pierwszym wyborem podczas przeziębienia. Ale to nie wszystkie jego zasługi, bo też wspiera zdrowie serca i zbija cholesterol. […]