Gomasio to coś pomiędzy przyprawą a posypką. Świetnie smakuje jako dodatek do sałatek czy fasolki szparagowej. Wystarczą dwa składniki i gotowe. Szybko zapomnisz o zwykłej soli kuchennej.
Sushi zachwyca smakiem i wyglądem, ale nie każde warte jest twojej uwagi. Liczy się nie tylko świeżość składników, lecz także sposób podania i kaloryczność. Zanim […]
Codziennie sięgamy po różne napoje. Po prostu coś do śniadania, coś do obiadu, coś na szybko. Nie zastanawiamy się, co naprawdę pijemy. A czasem wystarczy […]
Słodkie grzeszki, tłuste pokusy i czerwone mięso – brzmi jak menu idealne? Niestety, to prosta droga do zniszczenia twojej wątroby. Ten niezwykle ważny organ, który […]
Zimą często czujemy się ociężali i wzdęci. Może to być sygnał, że nasz układ trawienny potrzebuje resetu. Dzięki odpowiedniej diecie możemy oczyścić nasz organizm i […]