Kiedy tylko zakwitną bzy, zbieram do domu duży bukiet. Część trafia do wazonu, wypełniając mieszkanie zapachem wiosny. Pozostałe kwiaty zamieniam w pyszną i zdrową herbatkę.
Steki kojarzą ci się od razu z mięsnym daniem? Przepisy wegetariańskie udowadniają, że nawet wołowinę można zastąpić. Dobrze w tej roli sprawdzają się warzywa. To […]
Sushi zachwyca smakiem i wyglądem, ale nie każde warte jest twojej uwagi. Liczy się nie tylko świeżość składników, lecz także sposób podania i kaloryczność. Zanim […]
Dr Magdalena Cubała na swoim Instagramie porównuje skład czekolady dubajskiej i czekolady gorzkiej bez nadzienia. Dla wielu osób pasta pistacjowa w viralowej słodkości jest synonimem […]
Ewa Wachowicz nie tylko podąża za najnowszymi trendami w kulinariach, ale lubi też przypominać nieco zapomniane przepisy. Najlepszy przykład to właśnie ta zupa. Serwatczanka pochodzi […]