Kiedy zakwitają żółte kwiaty forsycji, wiadomo, że o zimie już można zapomnieć. Kojarzy się z wiosną, świętami wielkanocnymi, bukietami. Jednak mają one także mnóstwo walorów zdrowotnych.
Ciasto marchewkowe to wilgotny wypiek, który można przygotować w prosty sposób dzięki zaledwie kilku składnikom. Starte marchewki nadadzą wilgotności, ale za odpowiednią konsystencję i słodycz […]
Bartek Szemraj, dietetyk kliniczny zwraca uwagę na produkty, które negatywnie wpływają na pracę jelit. Na liście rzeczy zakazanych znajdują się także takie, które powszechnie są […]
Nadmiar nigdy nie jest wskazany. Jednak w przypadku bananów, które są jednym z najpopularniejszych owoców na świecie, łatwo o przesadę. Już spożywanie powyżej 2-3 sztuk […]
Sushi zachwyca smakiem i wyglądem, ale nie każde warte jest twojej uwagi. Liczy się nie tylko świeżość składników, lecz także sposób podania i kaloryczność. Zanim […]