Kiedy zakwitają żółte kwiaty forsycji, wiadomo, że o zimie już można zapomnieć. Kojarzy się z wiosną, świętami wielkanocnymi, bukietami. Jednak mają one także mnóstwo walorów zdrowotnych.
Jednym z najbardziej popularnych składników w kuchni japońskiej jest natto, czyli fermentowana soja. Mieszkańcy Kraju Kwitnącej Wiśni dodają ją do wszystkiego – na śniadanie mieszają […]
Nadchodzące wakacje nie będą nas oszczędzać. Upały sprawiają, że przede wszystkim wybieramy chłodne przekąski, dzięki którym odpoczniemy od wszechobecnego ciepła. Ten prosty deser ukoi cię […]
Sposób odżywiania wpływa na nasze samopoczucie i wygląd. Jeśli chcemy na dłużej zachować witalność i młodość, warto do swojej diety wprowadzić jak najwięcej produktów anty-aging. […]
Twarogowe knedle z borówkami to miękkie, lekkie kluski, które zrobisz bez ziemniaków – na bazie twarogu. W środku – soczyste owoce, a na wierzchu – […]