To jedno z najpopularniejszych warzyw, które dostać można w sklepie przez cały rok. Jeśli brakuje ci pomysłu, jak wykorzystać je w kuchni, sięgnij po przepis na chrupiące krążki.
Często pojawiają się jako zamiennik mięsa w diecie wegetariańskiej, upodobali sobie je miłośnicy kuchni azjatyckiej, a przygotowane w panierce smakują lepiej niż nuggetsy. Te hodowlane […]
Są małe i słodkie, ale wywołują sporo kontrowersji. Niektórzy uznają je za nieodłączny dodatek do wypieków, a inni wręcz ich nie cierpią. Jednak pewne jest […]
To zdecydowanie jedna z najstarszych roślin leczniczych i przypraw. Czosnek stosowano bowiem już 1500 lat p.n.e., m.in. w starożytnym Egipcie i w Chinach. Wówczas to […]
Rośnie pospolicie, więc nazbierać go można bez większego wysiłku i za darmo. Kojarzy się z babciną kuchnią i pyszną zupą, którą zajadały się pokolenia. Okazuje […]