To jedno z najpopularniejszych warzyw, które dostać można w sklepie przez cały rok. Jeśli brakuje ci pomysłu, jak wykorzystać je w kuchni, sięgnij po przepis na chrupiące krążki.
Domowy obiad bez grama mięsa, a jednocześnie bardzo sycący? Latem podaj łazanki z młodą kapustą i pieczarkami. Najpierw ugotuj makaron łazanki (250 g), a w […]
Jestem wielką fanką klasycznej karpatki. Delikatne ciasto, budyniowy krem… ten deser sprawdza się zawsze. Dlatego nieufnie podeszłam do karpatki bez pieczenia. Zupełnie niesłusznie, bo ma […]
W wielu ogrodach fasolka szparagowa rośnie sobie cicho i bez większego zamieszania. A są sposoby, żeby zaczęła dawać takie plony, że trudno będzie nadążyć z […]
Ma zabawny kształt i jest uwielbiana przez dzieci – nie tylko ze względu na kosmiczną nazwę, ale także z uwagi na niebywałą wręcz soczystość, naturalną […]