Skip to content
Logo
Logo
  • Strona główna
  • Dom
  • Motoryzacja
  • Moda i uroda
  • Zdrowie
  • Finanse
  • Kulinaria
  • Kontakt
30 stycznia, 2025

Są dość tanie, a przedłużają życie. Lekarz radzi, by jeść nawet codziennie

Często pojawiają się jako zamiennik mięsa w diecie wegetariańskiej, upodobali sobie je miłośnicy kuchni azjatyckiej, a przygotowane w panierce smakują lepiej niż nuggetsy. Te hodowlane […]

Kulinaria
29 stycznia, 2025

Dietetyk załamuje ręce, kiedy Polacy sięgają po te produkty. Cukrzyca murowana

Cukrzyca to jedna z chorób cywilizacyjnych, które coraz częściej dotykają Polaków. W myśl zasady, że lepiej zapobiegać niż leczyć, warto zadbać o odpowiednią dietę. Znany […]

Kulinaria
29 stycznia, 2025

Zimą robię „czarny czosnek”. Nie dla smaku, ale jako domowy syrop na wzmocnienie

Przy pierwszych objawach osłabienia, warto wypróbować domowe specyfiki regenerujące organizm. Sok z malin czy złote mleko mają konkurencję – to fermentowany czosnek w prozdrowotnym syropie. […]

Kulinaria
28 stycznia, 2025

Lekarz ostrzega przed popularnymi produktami. „To nowotwory z lodówki”

Czy to, co codziennie jemy, może zwiększać ryzyko nowotworu? Zdaniem popularnego lekarza, Marka Skoczylasa, tak. W swoim najnowszym filmie na YouTube, ekspert alarmuje o produktach, […]

Kulinaria
28 stycznia, 2025

Po kupnych zapaszek zostaje na ubraniu. Robię domową wersję i nie żałuję

Przygotowanie sajgonek to świetna zabawa, a najlepiej smakują świeżo usmażone. Kiedy robisz je w domu, możesz w pełni kontrolować użyte składniki. Te azjatyckie przekąski są […]

Kulinaria
28 stycznia, 2025

Trzyma cholesterol w ryzach, a tkanka tłuszczowa szybciej się spala. To masło obowiązkowo włącz do diety

To nie tylko smakowity dodatek do kanapek, ale także wartościowy składnik diety. Dzięki bogatym właściwościom odżywczym, stało się popularnym wyborem w kuchniach zarówno zawodowych sportowców, […]

Kulinaria
28 stycznia, 2025

Soczysty kurczak jak nigdy dotąd. Oto sekret, który z łatwością sprawdzisz w swojej kuchni

Pierś z kurczaka to popularny wybór w kuchni, ale nie ma nic gorszego niż suchy, gumowaty i pozbawiony smaku kawałek tego drobiu. Jak sprawić, by […]

Kulinaria
27 stycznia, 2025

Jak przechowywać miód, żeby dłużej zachował świeżość? Tych miejsc stanowczo unikaj

Miód to naturalny składnik, który może krystalizować się, jeśli nie jest odpowiednio przechowywany. Eksperci podpowiadają, jak temu zapobiec. Źrodło: Read More

Kulinaria
27 stycznia, 2025

Chcesz schudnąć? Jedz śniadanie, ale wg dietetyków koniecznie o tej porze

O tym, że nie warto pomijać śniadań, napisano już wiele. Ale teraz dochodzi jeszcze kwestia tego, żeby śniadanie jeść o określonej godzinie. Eksperci z londyńskiego […]

Kulinaria
27 stycznia, 2025

Polecany do smażenia i sałatek. Dla seniorów to wsparcie serca i ochrona wzroku

Do niedawna hasło olej przegrywało z nazwą oliwa, bo to właśnie produkt z oliwek kojarzony był jako ten lepszy i zdrowszy. Nic bardziej mylnego, jeśli […]

Kulinaria

Stronicowanie wpisów

« 1 … 72 73 74 … 79 »
  • Kontakt

Copyright ©2025 Wiadomości z kraju i ze świata | Blonews . All rights reserved. Powered by WordPress & Designed by Bizberg Themes