Kurki to prawdziwy skarb lasu, którym możesz cieszyć się nie tylko w sezonie — odpowiednio przygotowane zachowają świeżość przez cały rok. Wszystko dzięki właściwemu dzięki marynowaniu.
Ewa Wachowicz nie tylko podąża za najnowszymi trendami w kulinariach, ale lubi też przypominać nieco zapomniane przepisy. Najlepszy przykład to właśnie ta zupa. Serwatczanka pochodzi […]
Czy wiesz, że resztki kuchenne mogą stać się wartościowym nawozem w twoim ogrodzie? Kompostowanie to ekologiczny sposób na przekształcenie odpadów w żyzny kompost, który poprawia […]
Jeśli nie chcesz używać żrących i dość drogich środków czyszczących, to o swój zlew możesz spróbować zadbać miksturami na bazie produktów z kuchennych szafek. Do […]
Borówki amerykańskie to nie tylko letni przysmak, ale także prawdziwa skarbnica witamin i składników odżywczych. Choć ich słodko-kwaśny smak jest powszechnie doceniany, niewielu zdaje sobie […]